NFF

«PEP» GUARDIOLA WAY»

«PEP» GUARDIOLA WAY»

Sammensatt bilde av RS skjermdump Code football

Spillerutvikling
Trenerutvikling

2.mai 2024

Reidar Schjei
UEFA A-lisens
Diplomtrener/NIF Olympiatoppen

Å gjenskape, kopiere verdens beste manager/trenere, eks «Pep Guardiola er motiverende både for trenere/team men særlig for unge spillere som ønsker å trene som sine forbilder, eks Haaland, Ødegaard med flere.

Dette hører inn under sportslig utvikling, men også for trenere på utviklingsveien. Eksemplene hentes fra de «aller beste» analyse steder som finnes på internett i dette tilfelle Code Football Analysis.

Det må tillegges at skribenten har fulgt «PEP» siden sitt første besøk i FC Barcelona i 2011, senere 4 besøk til Manchester City, derav 3 besøk innenfor på «Campus Guardiola» sine murer.

Har valgt spill aktivitet rettet mot ungdom-senior fotballen, hvert trenerteam tilpasser dette til sitt nivå/ferdigheter.

Spesifisitets prinsippet:

«Skal du bli god til å spille fotball, må du spille mye fotball»
Spill aktiviteter bør prege 80% av treningsøkta (tilpasses av trenerteamet i forhold til alder, ferdighet)
Lærings momentene som kommer frem på videoene er «PEP» sine for motivasjon og  «se og øve».

Visualisering gjennom digitale media

Spillerne må gjerne få tilgang til YouTube linkene.
I dag kan alle unge spillere, helt fra de er 6 år kunne visualisere hvordan spille fotball, «ape etter» Messi, Haaland, Ødegaard, Mbappe med flere. For deretter å løpe ut på plena, til bingen eller banen for å etterligne sine helter, om og om igjen.

Relatert artikkel: LINK:  Visualisering, drømmen, fantasien ,den indre kraften

De beste og mest brukte

Prøver å finne frem til de beste og mest brukte aktiviteter som er henvist til «PEP» gjennom gode YouTube linker.
Alle som følger med vet at «Pep» er svært opptatt av relasjonell samhandling i posisjonering og  «sonespill» for han er det som et «sjakkspill» hvor hvert enkelt «trekk» handler om å «slå» motstanderen som til slutt ender i «sjakk matt»

NB! Har fulgt Rosenborg sin nye trener, svenske Alfred Johansson siden første økt i januar, Alfred har uttalt at han er «fan» av «PEP» og prøver å gjenskape hans filosofi.
Det kan bekreftes at hver eneste økt består av «terping og atter terping av spill formasjoner med vekt på posisjonerings spill. Det går tydelig frem at det er hentet fra «PEP» sin filosofi og aktiviteter.

Starter med 3 zone game by Pep Guardiola! Creating numerical advantage in attack! Positional game by Pep Guardiola! (se bilde)

Hensikt: spille seg gjennom ledd, i overtall, score mål, enkelt og greit!
Link. Codefotball: YouTube: ca 2 min

9v7+3 goalkeepers
Positional game by Pep Guardiola!

Et eksempel på å engasjere flere keepere samtidig, deretter tilpasse spillet utfra valgte teama. Lærings momenter kommer frem i videoen.
Som tidligere nevnt, hvert trenerteam tilpasser aktiviteten utfra laget sine forutsetninger (alder, ferdighet)
Se link. YouTube Codefootball

Disse eksemplene er ok å kjenne for de som ikke er trenere også, men som foreldre, besteforeldre og frivillige som støtter fotballen.

Lykke til på utviklingsveien  alle sammen.