NFF

En hel måned i fotballens teater

En hel måned i fotballens teater

 

sammensatt bilde fra datocms-assets.com,  uefa

Nyheter

Reidar Schjei
UEFA A-lisens
Diplomtrener/NIF Olympiatoppen                                                                   

NRK og TV2 samarbeider om å sende kampene i UEFA Euro i Tyskland fra 14 juni -14 juli.

Totalt vil det bli 51 kamper mellom Europas beste fotballnasjoner.

Hvor spilles kampene?

Semifinalene finner sted i München og Dortmund, og den store finalen spilles på Olympiastadion i hovedstaden Berlin. Andre byer som får æren av å arrangere kamper er Gelsenkirchen, Frankfurt, Stuttgart, Hamburg, Düsseldorf, Köln og Leipzig.

Her kan dere få et innblikk i samtlige stadioner når det gjelder historikk, bane kapasitet osv.
LINK: tv.kampen.com/nyheter/fotball/em-stadioner

Spilleplan for innledende runde

Her er spilleplanen for innlednings kampene for de 24 lagene som deltar i EM, alle er garantert minst tre kamper hver i gruppespillet. 

De to beste lagene fra hver gruppe, samt de fire beste treerne, går deretter videre til EM-sluttspillet. Søndag 14. juli spilles finalen på Olympiastadion i Berlin. Her kan dere se kamp datoer, hvem som spiller mot hvem og hvor kampene spilles. Regjerende europamestere er Italia. Som ved andre store mesterskap er det TV2 og NRK som deler på rettighetene til fotball-EM.
Link: til kampprogrammet fotball-em.com/kamper

Norsk dommer-team under EM

FIFA dommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg. Men Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerde-dommer og assistent-dommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Gledens teater

Da ser vi i spenning frem til det braker løs i åpningskampen som starter klokken 21.00 den 14. juni når vertsnasjonen Tyskland åpner mesterskapet mot Skottland i sin første gruppespill kamp på Allianz Arena i München.

Norges EM historie

Norge deltok i EM 2000 og det er også sist gang herrelandslaget tok del i et mesterskap. EM 2000 ble  arrangert i Nederland og Belgia. Det har gått 24 år siden da og Norge har siden da mistet hele ti muligheter til å kvalifisere seg til enten VM eller EM. Det betyr at fem forskjellige landslagssjefer har mislykket i sitt forsøk på å sende det norske herrelandslaget til et EM eller VM. I motsetning har vårt kvinnelandslag tatt del i fem verdensmesterskap og seks europamesterskap i løpet av denne perioden.
Danmark i denne perioden vært med i seks mesterskap, mens Sverige har deltatt i syv. 

Nå må det snart bli Solbakken og herrelandslaget sin tur