NFF

«En dårlig generalprøve betyr en god premiere».

«En dårlig generalprøve betyr en god premiere».

RBK gruppesamling etter sjokkåpning, vondt ble til værre, RBK forlot stadion med bøyde hoder. sammensatt bilde RS foto: Marius Dahl Nidaros.

 

Nyheter

 

Reidar Schjei
UEFA A-lisens
Diplomtrener NIF/Olympiatoppen

Dette er vel et kjent uttrykk når man går på et «tap» siste treningskamp før det braker løst for alvor.
Dette utløser et hav med «all verdens unnskyldninger».
Eller gå for finne det positive, hva skulle man ha gjort bedre, hvordan skal man fremstå for å ha trua til serie premieren 1.april mot Sandefjord. Samlet sett ble dette fremsatt på en positiv måte av Rosenborg.

En positiv “godbit” har vi helt til slutt i artikkelen

Så skjedde det som ikke skulle skje.
Rosenborg tar turen til Stavanger for å møte Viking, serie-femmeren fra 2023, for så å dra hjem til Trondheim med bøyde hoder og 5-0 tap i kofferten. Hva skjer som regel da?
Jo vinnerlaget Viking står frem med all verdens superlativer og optimisme foran årets sesong som starter 1.april hjemme mot Sarpsborg (lygardagen)
Taperlaget blir bombardert fra alle kanter, og en etter en står de åpent frem med hva dem gjorde galt, hva kunne dem ha gjort bedre, hvordan skal ta tak i dette kommende uke.

Heldigvis har RBK  ikke tapt et eneste poeng så langt, de deles først ut i neste kamp, på en fullstappet og forventningsfull  Lerkendal den 1.april mot Sandefjord.
Vi har tillatt oss å plukke ut noen kommentarer fra nidaros.no/sport for de som ikke fikk kampen med seg.

RBK-treneren etter skrekkelig generalprøve:

På et slik stadion, mot et godt lag, da kan det bli slik, oppsummerer RBK-trener Alfred Johansson til nidaros.no

Det eneste jeg blir irritert over er at vi ikke kommer hit med en større arbeidsinnsats. Og at vi ikke riktig er oss selv. Men denne kampen endrer ikke mitt bilde på den sesongoppkjøringen vi har hatt, det laget som jeg har i mine hender, og den sesongen vi er på vei inn i. Ikke i det hele tatt, sier Johansson.

Når det blir som det her så speiler det ofte prestasjonen, og prestasjonen er langt unna hva vi forventer av oss selv. Det gir uttrykk i at vi defensivt faller av, vi forskyver oss ikke som vi bør, fremfor alt har vi ikke intensitet, vi tar ikke duellene som vi skal, og vi viser oss ikke fram når vi har ballen heller, slik som vi har gjort tidligere.

Jeg kan love at det kommer til å komme en reaksjon fra spillegruppen og staben på denne matchen i de neste fem treningene opp mot Sandefjord-kampen, det kan jeg love, sier han: nidaros.no/rbk (+ art)

Påvirker ikke seriestarten

– At det fort kunne ha blitt verre enn fem baklengsmål i sekken, ja, det oppsummerer det meste. RBK-kaptein Markus Henriksen er tydelig til nidaros.no:

Det er litt slik i fotballen. Om du ikke vinner duellene dine, ikke vil ha ball, og ikke gjør det grunnleggende, rett og slett. I dag er vi mange hakk unna Viking på alt, og da blir det slik som det blir. De er jo nærmere 10–0 enn vi er 5–1. Slik er det. I dag var det en skikkelig «off»-dag, så vi må bare tilbake på treningsfeltet og jobbe på, sier Markus Henriksen etter kampen til nidaros.no/rbk (+ art)

RBK-profilen lar seg ikke knekke:
– Vi skal se ut som et fyrverkeri om en uke
Erlend Dahl Reitan er tydelig skuffet, men slår fast at de er positive før seriestarten om en uke til nidaros.no

Det var en uakseptabel prestasjon, sier Erlend Dahl Reitan til Nidaros etter kampen.

– Vi hadde for dårlig innsats og var for lite modig med ballen og for lite aggressive i presset over hele banen. Det var for dårlig, fortsetter han.

– Men vi har vist enorm utvikling, og vi vet at vi tidligere har vist at vi kan spille godt mot gode lag. Og det er jeg helt sikker på at vi skal gjøre i framtida.

Vi vet veldig godt at vi kan bedre enn dette og vi har vist tidligere i vinter at vi har et bra toppnivå, og så er bunnivået altfor lavt. Men vi er fortsatt positive før seriestart om en uke, sier Reitan til nidaros.no/sport (+ art)

Pust med magen
Det er Trondheimeren Kristoffer Løkbergs beskjed til RBK-supporterne etter søndagens 5-0-fadese i oljebyen. Løkeberg kom inn på slutten av kampen.

Den spillende fotballeksperten har kommet med en RBK-dom før seriestart de siste sesongene, da Viking og RBK ofte har møttes mens «RBK-supporteren på vent» har spilt.
Løkberg forklarer hvorfor det kan gi mening utover fraværene man ikke kommer bort fra til nidaros.no

De har mange fravær og det er klart … Når man prøver å finne kontinuitet og får så mange sentrale ute, da blir det en helt ny backfirer, sier Løkberg og forklarer:

Måten de presser på er veldig krevende for backfireren når man skal skyve med back og stå etter. Der fant vi en del rom og de kom på etterskudd hele tiden, fortsetter han.

Skal jeg være ærlig, følte jeg på det
I tre måneder har laget øvd på denne «trebacks-oppbyggingen», med en offensiv back som skal stå høyere i frispillingen bakfra.

-Skal jeg være ærlig, følte jeg på det

I tre måneder har laget (RBK) øvd på denne «trebacks-oppbyggingen», med en offensiv back som skal stå høyere i frispillingen bakfra.

Det skal ikke så mange endringer til før det rokker med mange relasjoner og det går begge veier. Bare én mann ut betyr ny spiller inn, ved siden av tre-fire nye. Det er sårbart i en startfase når det skal øves, sier Løkberg til nidaros.no/sport

Avslutter med det positive:
Etter to kamper topper RBK kvinner Toppserien
RBK kvinner viser vei, hurra!
Link: RBK.no/nyheter

Vi støtter Norsk kvinnefotball