NFF

Grunnlag for en viss optimisme

Grunnlag for en viss optimisme

 

Alfred Johansson ser fremgang til tross for 2-2 mot nyopprykkede Kristiansund. Foto: Marius Dahl

 

Nyheter:

Skrevet av Otto Ulseth, sportskommentator Nidaros

Deler artikkelen etter tillatelse av vår «medlem» Otto Ulseth

Kommentar
Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider.
Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fotballsupportere driver stadig og smører hverandre med tålmodighet. Det er bortkastet medisin. Gode fotballag har fremgang fra dag én.

Derfor er det rettferdig å vurdere Rosenborg pr medio april, særlig ettersom det gjenstår bare én seriøs treningskamp, mot Viking 24. april. To forbehold skal vi likevel ta; ingen av de tre mest aktuelle spissene har vært disponible inntil nå, og minst to av dem har stort potensiale, og ikke én gang har trener Johansson kunnet stille med alle de mest aktuelle øvrige spillerne heller. Han sier selv at skadene ikke bekymrer ham
«et dugg», og det er sånt han må si, men det er naturligvis ikke sant, for det gjør jo at han ikke får muligheten til å øve relasjoner.

Hvis vi ser bort fra de to forbeholdene, er det min vurdering at Rosenborg har den tredje beste spillerstallen i eliteserien – hvilket burde være et godt utgangspunkt for å ta medalje og vise at klubben er «internasjonalt konkurransedyktig» (som er et godt begrep for en nøktern målsetting).

Ole Selnæs er fortsatt seriens potensielt klart beste igangsetter på midtbanen, hvis han har spillere rundt seg som løper forbi og foran ham, i godt timede og kloke bevegelser. Det har han i sideback Reitan, det burde han ha i indreløperne Markus og Nypan, og i kantspiller Frederiksen, og i den grad han er opplærings dyktig, i motsatt ving Nelson.

I de to fremste leddene har RBK spillere som er konkurransedyktige mot hvilke norske lag som helst, inklusive Molde og Bodø/Glimt.

Helt bakerst disponerer klubben kanskje den aller mest lovende unge keeperen, Tangvik – og en av de nest mest lovende unge målmenn, Sandberg.

Så er det et helt åpent spørsmål hvordan backrekka blir. Heller ikke her mangler det på ungt pågangsmot, men det spørs om det er nok. Både Dorsin og Johansson blir passe irriterte hver gang de blir spurt om det er noen forsterkninger på vei inn. Det indikerer at de ser behovet, og de vet hvor det bokstavelig talt er for store hull.

Konklusjon: Spillerstallen er god nok til nesten hva som helst, hvis det lander en internasjonal midtstopper på Værnes, eller en av dem som allerede er på Lerkendal viser seg å være det. Det er jo den tradisjonelle RBK-måten å løse sånne utfordringer på; å lyve opp en av dem som er der til landslagsnivå. Det ble gjort med Bratseth, Hoftun, Bragstad, Hjelde, Kvarme og flere. Det viste seg at de hadde det i seg.

Nytreneren har vært trofast mot sitt eget opplegg i sesongoppkjøringa, både hva angår stil og bruk av enkeltspillere. Det er betryggende. Så vil det likevel ikke være troverdig å påstå at det er en kommende seriemester vi har sett. Til det har forsvarsspillet i perioder vært modig på grensa til overmodig, og angrepene har alt for ofte vært tålmodige på grensa til det kjedelige.

Men senest i forkant av 2-2-målet mot Kristiansund så vi hva laget faktisk er i stand til, med kraftfulle og mange løp, høyt oppdrevet tempo med ball, og stort overtall som resultat.

En nøktern spådom én treningskamp før seriestart, og tatt i betraktning at de fire første motstanderne er Sandefjord, Strømsgodset, Hamkam og Haugesund, tilsier en viss sportslig optimisme på Lerkendal.

Men da må vi se et RBK-lag som utvikler seg slik treneren sier at det skal gjøre: «Det handler om å bli litt bedre hele tida».

Tillegg fra nidaros.no
Legger til trener Alfred Johansson sin kommentar til Nidaros.no etter kampen mot Kristiansund:
-Jeg synes at prestasjonene svinger litt for mye etter min smak. Det er visse biter som er nokså bra, og visse ting som er mindre bra, sier RBK-trener Alfred Johansson etter 2-2-oppgjøret mot Kristiansund på Frøya torsdag ettermiddag.

-Som etter matchen mot Tromsø. Jeg synes vi står et ok sted. Vi har hatt en bra pre-season enn så lenge. Det er litt igjen nå som vi skal få mest mulig ut av, selvsagt uten våre landslagsspillere. Vi står et bra sted og framfor alt vi vet hvor vi kommer fra, hvor vi står og hvor vi skal. Det er fortsatt mye å jobbe med, sier Johansson til link nidaros.no