NFF

Et kongerike for en midtstopper

Et kongerike for en midtstopper

Jeg tror konklusjonen er åpenbar: Her trengs forsterkninger. Det tror jeg alle i Rosenborg er enige i, skriver sportskommentator Otto Ulseth. Foto: Marius Dahl

AV Otto Ulseth, sportskommentator nidaros.no 18 jan 23
KOMMENTAR Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger. Ulseth har godkjent deling av artikkel er medlem i vår gruppe, vi takker Otto.

Rosenborg medio januar:

  • Sterk midtbane
  • Interessant løper rekke
  • «Spennende» back rekke
  • Modig forsvarsspill
  • Litt kjedelig i angrep?

Nytrener Johansson omtalte innsatsen i press-spillet som «fantastisk», konstaterte at «budskapet var oppfattet» og at spillerne hadde gjort eksakt det de hadde fått beskjed om.

Resultatet av alt det ble tap 0-1 mot et spansk juniorlag. Men det skal vi ikke henge oss opp i, og langt mindre raljere med. Det vi så var en prøveutgave av Rosenborg – versjon 3.0 i løpet av det siste året. Det er Alfred Johanssons måte å gjøre det på, og han er hentet til byen for å gjøre det på den måten, uavhengig av hva Rekdal drev på med, og hva Maalen gjorde.

Jeg tror vi med en gang kan konstatere at vi får et lag som er mye modigere i forsvarsspillet, med stort fokus på høyt og aggressivt press, i tillegg til at vi får et lag som er mye mer opptatt av å ha ball, eller som det trolig vil bli omtalt som; «styre kampen». Vi må kunne anta at vi aldri får se et lag som reiser bort til en middelhavsfarer for å vente dem ut, ved å ligge lavt og være tålmodige i forsvar.

Men utgangspunktet i spillerstallen er det samme som det var. Med Ole Selnæs som sentral midtbanespiller, blir det leddet lagets sterkeste, kanskje like sterkt som hvilket som helst annet lag i Norge. Markus Henriksen blir den ene indreløperen; sterk, drivende med ball, ruvende. Sverre Nypan er allerede etablert som fiks, skapende indreløper som ikke bare finner åpningene, men av og til skaper dem.

Spørsmålet her blir hvem som skal løpe inn i motstanderens 16-meter. I dag var det Morten Bjørlo som gjorde det, men han skal bort.

Foran må vi kunne tro at Ole Sæter får en hel skadefri sesong, til å vise seg som den all-round-spissen han er; bra i mottaket, med blikk, som avslutter godt. 2024 må bli hans gjennombrudd. Kanadiske Jayden Nelson er veldig spennende, hvis han vil løpe i riktig retning. Nå som han blir tiltalt på engelsk kommer kanskje det til å skje? Det så ikke sånn ut i dag. Danske Emil vet vi er en klassisk, og mer enn god nok, drible ving, og i dag fikk vi vite at Marius Broholm er et (spennende) alternativ her.

Med andre ord: Grunnlag for optimisme hva angår de to fremste leddene.

Helt bakerst må nytreneren på et tidspunkt bestemme seg for hvem han skal satse på av to unge keepere, som forhåpentligvis kan løfte hverandre, ikke spre usikkerhet. I backrekka vet vi ikke annet enn at Erlend Dahl Reitan skal spille, om enn kanskje ikke i favorittrollen sin som høyreback, og unge Røsten må vel kunne beholde tilliten gjennom vinteren? Resten er uavklart.

Jeg tror konklusjonen er åpenbar: Her trengs forsterkninger.
Det tror jeg alle i Rosenborg er enige i.

Men det hjelper ikke hvis det ikke er penger å forsterke med.
Et kongerike for en midtstopper.

NB ! pr 29 jan: det ser ut til at Ulseth vil bli  bønnhørt av Kongen ?