NFF

Gjør klar for Eggens Trenerskole 2024

Gjør klar for Eggens Trenerskole 2024

Bilde: Skjermdump Eggens trenerskole 2016.

Orkla Fotballklubb og Rosenborg Ballklub ønsker igjen alle velkommen til Eggens Trenerskole 3.-4. februar 2024!
Trenerskolen arrangeres i Sodvinhallen på Kyrksæterøra i Heim. Påmelding og program ligger på Orkla.FK.no
Publisert av Orkla FK.no  11/12/2023

Historikk rundt «legendens» Trenerskole

Alle YouTube presentasjoner av Nils Arne på Trenerskolen ligger til slutt i artikkelen.

Nils Arne og sønnen Knut Torbjørn Eggen arrangerte den første trenerskolen i Idrettsparken på Orkanger i 2004.

Frem til 2016 bidro også Norsk Fotballtrenerforening med på trenerskolen, dette for å følge opp alle sine medlemmer som deltakere. NFT promoterte også trenerskolen , dette gjorde at det kom trenere fra hele Norge.
Det er nok et tusentalls trenere som har deltatt på denne trenerskolen frem til 2023.

Opphold 

Etter trenerskolen i 2016 ble det et opphold før den var tilbake. På grunn av sykdom ble dette Nils Arne sin siste deltakelse på egen trenerskolen.
Nils Arne døde den 19.januar 2022.
Nils Arne Eggens barnebarn Christian Eggen Rismark har vært en av initiativtakerne i samarbeid med Orkla FK og Rosenborg til å få i gang trenerskolen igjen. Dette klarte de i 2023.

Å gjenskape «legenden» har ingen klart siden 2010.

Å gjenskape legendens Nils Arne sin «fotballfilosofi» siden han avsluttet sin fantastiske eventyr reise med Rosenborg har vært vanskelig. . Det er kun Kåre Ingebrigtsen som har vært han nærmest, men også han fikk sparken etter 4 år. Nå er det en svenske på 33 år som fra 2024 skal gjøre et forsøk å finne tilbake til «Godfoten» på Lerkendal.

Trenerkollega i over 50 år.

Har kjent Nils Arne som trenerkollega siden tidlig på 70 tallet, senere som instruktør Forbundstrenerkurs (UEFA A-lisens) veileder, mentor og fotball venn gjennom hele min trenerutviklingsvei i 50 år.
Men jeg vil hevde at det er gjennom og se, høre og oppleve Nils Arne «live» i over 50 år som gir et dypdykk inn i  hans filosofi.
Vil gi honnør til min gode fotball venn, trenerkollega Forbundstrener (UEFA-A-lisens) og  imitator Johan Lyche Øiestad  som gjennom sin humor, gjenskaper Nils Arne Eggen som vi alle lærte og kjente han.

Promotering  

Jeg ønsker nå å promotere trenerskolen på nettsiden min, fotballakademi.no + FB gruppa ved å dele video-innslag av «legenden» Nils Arne sin filosofi og væremåte. Ettersom det er jul, vil jeg fordele innleggene gjennom «romjula»

Dette vil gjennom refleksjon, diskusjon være med å fylle på «verktøykassa» på trenerutviklingsveien.
Det vil bli spredd informasjon etter hvert som programmet blir klart fra arrangøren. Påmelding til Eggens trenerskole 2024 gjøres på OrklaFK.no
Påmeldingsavgift for Trenerskolen er 2500 kroner.

Det første «live» innslaget

I det første video-innslaget gir Nils Arne et lite sammendrag av hensikt, innhold og gjennomføring av sin trenerskole, dette som klar motivasjon for å melde seg på til Trenerskolen i 2024.

Bare det å høre stemmen, se Nils Arne igjen er både nostalgisk, men også en oppfriskning for mange av oss som har lært av han, samt på påfyll til nye engasjerte unge trenere.

Innslag 1: 23 des 2023
KLIKK LINK: YouTube: Nils Arne (2016) gir en forkortet innsikt i hva Trenerskolen inneholder (ca 4 min)

Innslag 2. 25 des 2023
KLIKK LINK: YouTube: Nils Arne forteller litt om bakgrunnen for Trenerskolen, og hva som skal foregå.(ca 8min.)

Innslag 3. 26 des 2023

Tema: Fremoverretta spill , sone forsvar
KLIKK LINK: YouTube Nils Arne gjør en intro på sin sedvanlige vis med innslag av litt humor, deretter presenterer han Hugo Pereira dagens tema i praksis  i litt over 1 time.

Innslag 4. 27 des 2023

KLIKK LINK: YouTube  Avslutter med en Bildekavalkade 2004-2015 (4,30 min)