NFF

Jørgen Bjørn – kåret til Årets unge trener

Jørgen Bjørn – kåret til Årets unge trener

 

ÅRETS UNGE TRENER: Jørgen Bjørn ble kåret til Årets unge trener 2023 på Cupfinaleseminaret 2023. Foto: Ivar Thoresen

 NFT Skrevet av Ivar Thoresen

Norsk Fotballtrenerforening har kåret Jørgen Bjørn (28), assistenttrener i Kjelsås IL, som årets unge trener i 2023.

Her er begrunnelsen for kåringen:

Årets unge trener er 28 år ung, men har allerede lang fartstid i jobben og har skaffet seg verdifull erfaring gjennom mange år i ulike roller for klubber og aldersbestemte landslag på gutte- og jentesida.

Han er heltidsansatt assistenttrener med ansvar for både spillerlogistikk og spillerutvikling, i tillegg til at han holder tak i brorparten av det som skjer på A-lagets treningsfelt. 
Med det var han sterkt delaktig i at klubben denne sesongen stod for en bragd ingen annen norsk klubb på sitt nivå har klart på 47 år.

Sjøl liker treneren gjerne å jobbe i fred og ro litt i det stille, uten å fremheve seg sjøl eller den jobben han gjør. Like fullt har mange i fotballmiljøet bitt seg merke i det gode og grundige arbeidet han har gjort. Han er høyt verdsatt i fotballfamilien. Han har også gjennom mange år vist stor lojalitet til klubben sin, og takket nei til andre jobbtilbud fra klubber både i Eliteserien, OBOS-ligaen og til og med fra Danmark.

Ord som ydmyk, hardtarbeidende og lojal beskriver ham godt. Treneren er hel ved!
Han drives av å jobbe med menneskene i et godt miljø, prøve å få til noe større med begrensede ressurser. Det er hans motivasjon og glede i livet.

Det finnes god dokumentasjon på at han har lykkes godt med spillerutviklingsarbeidet han har hatt mye ansvar for – både med klubbens egenutviklede spillere, og spillere som har kommet til underveis.

Les mer om tildelingen av prisen samt NFTs statutter for tildelingen av prisen:
NFT fotballtreneren.no