NFF

Jan-Steinar er årets grasrottrener: – En helt spesiell rollemodell

Jan-Steinar er årets grasrottrener: – En helt spesiell rollemodell

 

HYLLET: Jan-Steinar Karlsen fikk prisen som Årets Grasrottrener 2023 av NFFs Brede Hangeland på Cupfinaleseminaret. Foto: Ivar Thoresen

Nyheter

Skrevet av Ivar Thoresen NFT fotballtreneren.no
Christer Madsen/fotball.no

Her et sammendrag begivenheten:

På Cupfinaleseminaret i Oslo fredag ble Jan-Steinar Karlsen fra Borgen IL hyllet som Årets Grasrottrener 2023 i norsk fotball.

– Dette er helt surrealistisk! Jeg er ekstremt satt ut. Bare det å bli nominert av klubben min betød utrolig mye. Det at jeg nå vinner den nasjonale prisen … Nei, det er helt «over the top», sier Karlsen og supplerer:
  –  Først og fremst er jeg glad for at Borgen IL og barna på stjernelaget nå blir lagt godt merke til.

Det sies at Karlsen er mer eller mindre gift med Sarpsborg-klubben Borgen IL. I tillegg til å være trener for G2017 og sportslig ansvarlig for klubbens fotballskole, er han trener og primus motor for Borgen ILs stjernelag for barn med funksjonsnedsettelser.  
Nå er han også årets grasrottrener 2023. En pris han ble overrasket med av Norges Fotballforbund, Norsk Fotballtrenerforening og Norsk Tipping under en av treningene med Stjernelaget. Det var tidligere Premiere League-spiller Brede Hangeland, nå spilleransvarlig for herrelandslaget, som sto i spissen for utdelingen.

Løfter fram de gode rollemodellene

Prisen Årets grasrottrener er blitt delt ut i fotballen siden 2021.
  –  For Norsk Tipping er det viktig å løfte fram rollemodellene som legger til rette for god aktivitet og trygge miljøer på anlegg som er finansiert av spillemidler. Her er grasrottrenerne kanskje de viktigste rollemodellene. Likevel får de ikke alltid den oppmerksomheten og anerkjennelsen de fortjener, sier rådgiver i Norsk Tipping Preben Stai og fortsetter:
  – Med denne kåringen har vi lyst til å gi alle som blir nominert den anerkjennelsen og stoltheten vi håper det medfører å bli satt pris på av noen i sitt lokalmiljø. I tillegg håper vi at andre kan la seg inspirere av disse gode rollemodellene.  

I tillegg til heder og ære vil klubben til vinneren av Årets Grasrottrener i hver krets motta 10 000 kroner. Klubben til den som vinner den nasjonale kåringen og blir Årets Grasrottrener i fotballen mottar i tillegg 20 000 kroner, altså totalt 30 000 kroner til klubben som har den nasjonale vinneren.

Lese mer om årets Grasrottrener

NTF Fotballtreneren.no

NFF Fotball.no