NFF

Norsk Toppfotball hever standarden på trenerutviklingen

Norsk Toppfotball hever standarden på trenerutviklingen

Bilde: NTF

Det er mange tiltak for å heve og øke utviklingen av Norsk fotball enten det er på grasrotnivået og videre opp til Toppnivået.
Da er interesseorganisasjon Norsk Toppfotball (NFT) som består av fotballklubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen som tar tak i dette. Målsetting er «å være ledende i utviklingen av norsk toppfotball på klubbnivå både sportslig, økonomisk, kommersielt og administrativt.»

Styrke Trenerkompetansen

En av NTF sport sine tiltak er å heve standarden for trenerutviklingen i Norge. Som et av tiltakene har NFT gjennomført et seminar i forbindelse med årets U21 EM i fotball i Romania og Georgia. Her samlet de alle trener veiledere i Eliteserien/OBOS sine klubber.

Dette seminaret var en del av NFT sin langsiktige plan for å styrke trenerkompetansen og øke kvaliteten på norsk fotball for å bedre treningsprosess og utvikling av unge norske fotballspillere.

Seminaret skulle gi trenerutviklerne en unik mulighet til å utveksle kunnskap og erfaringer. De har kunnet observere taktiske tilnærminger og tekniske ferdigheter hos noen av de mest talentfulle unge spillerne i Europa.

Ifølge Fagansvarlig NFT Dag Opjordsmoen vil denne innsikten være uvurderlig når de går tilbake til klubbene og iverksetter nye metoder og tilnærminger i sin trenerutviklingsstrategi.
Lykke til på trenerutviklingsveien

NTF sin YouTube side og se et klipp fra dette seminaret.

https://www.youtube.com/watch?v=sSc9hdzK-l0