NFF

For livets glade trenere går solen aldri ned

For livets glade trenere går solen aldri ned

Bilde: Hjertelig gjensyn: med David Ribeiro og «Moa» Mohamed Dajani da VIF møtte RBK på Lerkendal 6.mai 2023 foto: privat

Ingen ting varmer et gammelt trenerhjerte mere enn når man treffer igjen unge trenerkolleger i fotballfamilien og som har tatt lange skritt opp på utviklingsveien.
Så møter man igjen David Ribeiro og «Moa» Mohamad Dajani som begge var elever på UEFA B-kurs i Trondheim, Lerkendal i 2016 og 2017 klar for kamp mellom Rosenborg og Vålerenga.
Tilbake på gamle trakter
Det vi husker best var at David og «Moa» hadde litt annerledes økter enn det vi var vant til, men dette ga refleksjon, diskusjoner og inspirasjon som selvsagt ble tatt med videre på trenerutviklingsveien. At disse gutta var på utviklingsveien den gangen får vi et svar på her.

David er nå assistenttrener til Dag Eilif Fagermo i Vålerenga og «Moa» er fysisk trener. Begge har UEFA A-lisens.

David sin utviklingsvei

Her et lite utdrag av David (fra VIF nettside)
-Da jeg kom til Vålerenga for syv år siden var A-laget målet mitt. Jeg er veldig glad for at jeg fikk denne muligheten.

Mange av spillerne som er på A-laget i dag har jeg trent tidligere, og jeg ser virkelig frem til å få være med å utvikle dem videre i årene som kommer, sier David.
Internasjonalt tankesett
– Styrkene mine som trener har jeg på feltet og i treningsarbeidet. Jeg har også skaffet meg internasjonal erfaring og en litt annen måte å tenke på som jeg tror kan være et godt supplement, sier han på VIF sin nettside.
Fagermo sin kommentar om David:
-Helt siden jeg kom til Vålerenga er David den jeg har snakka mye fotball med. Han har en portugisisk måte å tenke på, og det er veldig berikende å få inn med andre tanker og impulser i teamet, sier Fagermo og fortsetter:

-Akkurat som vi rekrutterer spillere fra akademiet så er det viktig at vi kan gjøre det samme med trenere. Når vi har kompetansen internt er det bra at vi kan vise at trenere også kan utvikle seg og ta steg i Vålerenga.

HISTORIENS BESTE UEFA A-LISENS til nå!

Ifølge NFF har aldri noen oppnådd like høyt resultat på sin UEFA A-lisensoppgave som Vålerengas trener David Ribeiro.
-Det er veldig positivt at vi har trenere som har gjennomført UEFA A-lisenskurset. Siden 2015 har vi hatt en tydelig strategi om å utvikle trenerne våre både her på Valle, men også via ekstern kursing slik som UEFA A-lisens er, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren i VIF

Trykk linken for å se og høre VIF sitt intervju med David rundt dette.
https://www.vif-fotball.no/nyheter/historiens-beste-uefa-a-lisens-elev

Moa`s grunnmur med to Mastergrader

-Etter at jeg var ferdig med UEFA B-kurset i Trondheim i 2017 gikk veien til VIF og ble hovedtrener for G14, året etter ble jeg assistenttrener/fysisk trener med Vålerenga2.
I 2020 ble jeg engasjert med A-laget som fysisk trener.
Til nå har det blitt 4 år med A-laget og til sammen 6 år i Vålerenga.
Jeg fikk min UEFA A-lisens i 2019 og er nå i gang med UEFA A spillerutviklerkurs.
Jeg har også 2 mastergrader,
1- Treningsfysiologi (NTNU)
2- Football coaching (Lisboa universitet)

Etter det jeg forstår kan det være aktuelt for Moa og fortsette utviklingsveien internasjonalt om det dukker om noe av interesse i nærmeste fremtid.

Vi ønsker begge, «Moa» og David lykke til på utviklingsveien hvor vi blir å følge dere videre på utviklingsveien, om dere holder oss oppdatert.

Godt å se at unge flotte fremadstrebende trenere tar utfordringene og kjemper seg videre frem til posisjoner i Norsk Toppfotball, eller videre internasjonalt. Men de aller fleste trenere gjør en meget viktig og fremragende trenerjobb i breddefotballen, all honnør til alle sammen.
Jeg benytter også anledningen til å gi vår takk til de dyktige veiledere i 2016 og 2017 Håkon Lihagen, Christer Basma og Trond Norsteien som ga dere en god start på utviklingsveien.

Denne artikkelen er et eksempel på hvordan jeg ønsker at nettsida skal være, åpen for de som ønsker å bidra hvordan utviklingsveien har vært, erfaringer eller med faglige innspill. Sendes:  schjeidars@gmail.com

Vi holder kontakten så håper jeg på et plutselige gjensynstreff. På NFT sine årlige Cupfinaleseminar og studieturer utland den første blir i november 2023 i Skottland i forbindelse med landskampen.
Hilsen
Reidar